Αρχική | Εγγραφή | Περιεχόμενα | Επικοινωνία
Συνταγές Μαγειρικής - Συνταγές - Διατροφή - Χημεία Τροφίμων - Τεχνολογία Τροφίμων - Ποιότητα Τροφίμων - Ασφάλεια Τροφίμων - Πιάτα - fooddaily.gr
Αρχική > Κρέατα > Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ  
Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ
Από: Ελένη Στεφάνου
Συστατικά:

1 φιλέτο στήθος από κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
15 φρέσκα μανιτάρια (champignon)
1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
250 ml κρέμα γάλακτος
½ ποτ. κρασιού σπορέλαιο
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός (προαιρετικά)

Μερίδες: 2
Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και του προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Το βάζουμε μαζί με το σοταρισμένο κρεμμύδι να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και ελάχιστο νερό. Μόλις εξατμιστεί το νερό ρίχνουμε την κρέμα μας η οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε το τηγάνι μας από την φωτιά.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και πασπαλίζουμε με φρέσκο αλεσμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοδεύστε με μία δροσερή σαλάτα και λευκό κρασί.

Καλή επιτυχία & Καλή σας όρεξη!

 

Φωτογραφίες Συνταγής:
Βαθμολογία:
                   
ΣΧΕΤΙΚΑ:
Μοσχαρίσιο φιλέτο σε κρούστα πιπεριού με ψητά λαχανικά
Φτερούγες κοτόπουλου πικάντικες
Κατσικάκι με ρικόλια
+ Προσθήκη στις Αγαπημένες μου Συνταγές
Fooddaily.gr @ Facebook
Fooddaily.gr @ Pinterest
Follow Me on Pinterest
Fooddaily.gr @ Twitter
Fooddaily.gr @ Youtube
Fooddaily.gr @ Youtube